Object beschrijving

Het kantoorgebouw ‘Glazen Duo’, ontworpen door architect Roberto Meyer van architectenbureau Meyer en Van Schooten, ligt op het groene en moderne park Papendorp te Utrecht nabij knooppunt Oudenrijn langs de rijksweg A2/A12. De representatieve omgeving is fantastisch om in te werken en er is geen kantoorlocatie in Nederland zo goed bereikbaar als het parkachtige Papendorp, of u nu met het openbaar vervoer of met eigen vervoer reist. Op dit moment heeft Papendorp als bestemming een kantoorgebied gericht op autogebruikers, maar dit wordt in de toekomst aangepast door het toevoegen van woningen en faciliteiten.

De twee moderne en onlangs gerenoveerde kantoortorens zijn verbonden door een transparant verbindend bouwdeel met daarin de gemeenschappelijk entree, de receptie en diverse zitvoorzieningen. De torens zijn voorzien van een Energielabel A (door onder andere het plaatsen van een warmtepomp en het gebouw overal te voorzien van LED verlichting).

De begane grond heeft onlangs een grondige upgrade gekregen waarbij de nieuwe entree het centrale hart van het gebouw is geworden. Op deze plek worden bezoekers en gasten ontvangen door een receptie met een Grab & Go bar annex coffee corner van De Huismeesters, welke de huurders gedurende reguliere kantoortijden kunnen voorzien van een heerlijke kop koffie of een lekkere snack.

Door een variatie aan gezellige zitplaatsen leent de ruimte zich tevens perfect voor een informeel overleg. Daarnaast zal de begane grond zal dit jaar worden voorzien van moderne vergaderruimtes en diverse boardrooms voorzien van alle faciliteiten.

En om echt even lekker te genieten tijdens de zonnige dagen is er een terras gecreëerd in een parkachtige omgeving waar huurders gebruik van kunnen maken voor bijvoorbeeld lunch en/of andere informele gelegenheden zoals borrels.

Het Glazen Duo beschikt over een ruime ondergrondse parkeergarage. Het complex heeft hierdoor een gunstige parkeernorm van 1 parkeerplaats per 40 m². Aanvullende parkeerplaatsen buiten de norm zijn eventueel beschikbaar. De kantoorruimte is optimaal in te delen door de open structuur, zonder dragende binnenwanden. Per stramien van 1,80 m kan dwars op de gevel een scheidingswand worden geplaatst. De gebouwdiepte van 16.20 m maakt de toepassing van veel kantoorconcepten mogelijk.

Locatie

Kantorenpark Papendorp is een unieke kantoorlocatie gelegen in het hart van de meest competitieve regio van Europa waar ruim 12.000 mensen werken in een architectonisch hoogstaand en groen park. Grote namen zoals Bol.com, Deloitte en Regus maar ook startende vernieuwende bedrijven komen hier samen op één plek.

Het business park is uiterst centraal gelegen in Nederland: Utrecht is het kruispunt van Nederland en Papendorp is het kruispunt van Utrecht.

Papendorp wordt aangestuurd door de Vereniging Parkmanagement Papendorp. Deze vereniging zorgt voor het behoud van een hoogwaardige kwaliteit.

Bereikbaarheid

Utrecht Businesspark Papendorp is uitstekend te bereiken vanaf Utrecht CS en het bruisende stadcentrum van Utrecht. Het park is bereikbaar door twee belangrijke verkeeraders: de A2 en A12. Met 300.000 passanten per dag is Papendorp een optimale zichtlocatie.

Een snelle busverbinding met Utrecht Centraal Station via een vrije busbaan waarborgt een snelle en comfortabele ontsluiting met het openbaar vervoer. De bushalte is gelegen op 5 minuten afstand.

Door het water over te steken via de loopbrug is er directe verbinding met het HOV plein, deze halte ligt aan het Taatsenplein op ongeveer 5 minuten loopafstand van het object.

Alle belangrijke steden en vliegvelden binnen handbereik:

Plaats Auto OV

Amsterdam 35 min. 41 min.

Schiphol 35 min. 30 min.

Rotterdam 40 min. 54 min.

Den Haag 44 min. 55 min.

Eindhoven 58 min. 1 u 8 min

Oppervlakte

In één kantoortoren, totaal circa 4.923 m², is nog circa 443 m² beschikbaar voor de verhuur, als volgt verdeeld:

begane grond : 443 m²

1e verdieping : VERHUURD

2e verdieping : VERHUURD

3e verdieping : VERHUURD

4e verdieping : VERHUURD

5e verdieping : VERHUURD

6e verdieping : VERHUURD

7e verdieping : VERHUURD

Parkeren

Parkeren is mogelijk in de onder het gebouw gelegen parkeergarage. Het gebouw heeft een uitstekende parkeernorm van 1:40.

Additioneel is er de mogelijkheid om extra parkeerplaatsen te huren.

Huurprijs

Kantoorruimte

€ 195,- per m² per jaar, te vermeerderen met BTW.

Parkeren

€ 1.500,- per plaats per jaar, te vermeerderen met BTW.

BTW

Uitgangspunt is BTW-belaste verhuur. Derhalve dient bovengenoemd bedrag te worden vermeerderd met het van toepassing zijnde BTW-percentage. Indien huurder niet aan het 90% criterium voldoet, is er van rechtswege sprake van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor verhuurder ontstane nadeel wordt gecompenseerd.

Opleveringsniveau en voorzieningen

De kantoorunit zal casco gerenoveerd worden opgeleverd voorzien van onder andere:

? gemeenschappelijke entree;

? vernieuwde systeemplafonds met geïntegreerde LED armaturen;

? geëgaliseerde vloeren (vloerbedekkingsgereed);

? mechanische ventilatie met topkoeling;

? huidige kabelgoten voorzien van WCD’s en elektra;

? pantry aansluiting per verdieping;

? deels te openen ramen;

? trappenhuis;

? dubbele personenliftinstallatie;

? sanitaire groepen per verdieping;

? noodverlichting;

? brandmeldinstallatie;

? glasvezel (abonnement voor rekening huurder).

De aansluiting en het verbruik van data en telecommunicatie voorzieningen zijn niet in de huurprijs begrepen en dienen door huurder zelf te worden verzorgd en betaald.

Energielabel

Het kantoorgebouw beschikt over energielabel A.

Bouwjaar

2005.

Huurprijsaanpassing

Jaarlijks, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2015 = 100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Huurtermijn

5 jaar met een aansluitende verlengingstermijn van telkens 5 jaar, afwijkende huurtermijnen in overleg.

Opzegtermijn

Beëindiging van de overeenkomst vindt plaats door opzegging tegen het einde van een huurperiode met inachtneming van een termijn van tenminste 12 maanden.

Betaling

Huur, servicekosten en BTW per kwartaal vooruit.

Servicekosten

Nader te bepalen.

Zekerheidsstelling

Bankgarantie of waarborgsom ter grootte van drie maanden huur inclusief servicekosten en BTW, afgegeven door een

erkende Nederlandse bankinstelling.

Aanvaarding

In overleg.

Overige voorwaarden en condities

Huurovereenkomst op basis van het standaardmodel 2015 van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ), zoals gehanteerd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerend goed (NVM).

Kenmerken

Hoofdfunctie: Kantoorruimte
Oppervlakte 443 m²
Bouwjaar 2005
Adres Van Deventerlaan 121 Utrecht

Beschikbaarheid

Status Beschikbaar
Aanvaarding In overleg

Vragen?

Neem contact op met een van onze kantoren

Zadelhoff Amsterdam

Amsterdam

020 70 581 27

Mail Amsterdam

Zadelhoff Utrecht

Utrecht

030 30 744 17

Mail Utrecht